Over mij

Hoe het begon
Ooit tekende ik eens een paard. Ik moet een jaar of 15 zijn geweest. Het was een heel dik paard met hele korte pootjes. Het ‘vadsig paard’ noemde ik het. Mijn broers vonden hem geweldig. Mijn fantasie ging met me aan de haal en voordat ik het wist zat er een Nazgul op ‘vadsig paard’ (je weet wel, zo’n afschuwelijk zwarte schepsel uit Lord of the Rings). Mijn broers vonden ook deze tekening geweldig. En daar begon het allemaal mee. Ik tekende meer en meer en begon het te delen op Tumblr. Dat sloeg heel goed aan. Ik kreeg de leukste reacties en dat moedigde mij aan. Na een tijdje kreeg ik zelfs een aanvraag van een pop-up store in Amsterdam. Of ik ook kaartjes illustreerde en verkocht. Nee, was mijn antwoord, maar leuk, ik ga het voor jullie maken! Daarna is het balletje gaan rollen. Op Instagram deden mijn illustraties het ook erg goed. In de tussentijd studeerde ik nog en deed de opleiding Human Resource Management, maar eigenlijk deed ik dat niet met plezier. Na mijn studie werkte ik tijdelijk parttime op een personeelsafdeling maar na een tijd besloot ik hiermee te stoppen en verder te gaan met mijn illustraties en een bedrijf op te richten. Wat begon als idee om grappige illustraties te maken die mensen op een positieve manier zouden prikkelen, is uitgebouwd tot het bedrijf dat het nu is!

Een beetje over mij
Als er een ding is waar ik niet zonder kan, naast Allard, familie en vrienden, is het wel Vlieland. Ik houd van dat eiland. Als klein meisje namen mijn ouders me mee en sindsdien kom ik daar elke zomer. Alleen al als ik aan Vlieland denk voel ik een rust over me neerdalen. De vrijheid, de rust, de duinen en de zee, de vriendelijke mensen, zo veel fijnheid! Het eiland staat voor mij gelijk aan thuiskomen.

Ik woon samen met mijn man Allard in Ede. In ons fijne huis puzzel, naai, lees en fröbel ik graag. Naast illustreren zijn dat de dingen die ik graag in mijn vrije tijd doe.

Liefs Alijt